Handplockat


Ville bara tipsa om den här supermysiga affären! Handplockat heter den och ligger på Nygatan i Linköping. Den är inte så stor, men väl värd ett besök om ni har vägarna förbi!
Blir alltid inspirerad när jag går in där :)ibland behövs inte mer...
högkvarteret


Så här ser min lilla arbetshörna ut. Här sitter jag och skissar, ritar, skriver och bloggar. När jag målar byts stolen ut mot ett staffli och ekskivan täcks med tingspapper. För att skydda golvet brukar jag lägga ut byggplast, men jag har lyckats slabba ner det med färg ändå... Måste flytta till större snart så jag kan ha en egen ateljé där jag kan kladda och skvätta hur mycket jag vill utan att det gör något :)


Araknofobi


Araknofobi = rädsla för spindlar och det är just det jag lider av. De vidriga varelserna ger mig rysningar över hela kroppen bara jag tänker på dem. Härom natten hade jag en av mina återkommande mardrömmar i vilken spindlar spelar huvudrollen - massvis av spindlar!
Jag har haft de här mardrömmarna sedan jag var liten och de kommer med ett par års mellanrum. Vanligtvis brukar jag drömma att hela sängen kryllar av de vidriga odjuren och att de kryper över hela min kropp med sina äckliga, håriga ben men den här gången anföll dom från taket istället. De regnade ner i håret på mig och kröp in överallt. Det var fruktansvärt! Jag vaknade upp helt kallsvettig och gråtandes av skräck!
Men det fick mig att fundera. Kanske borde jag testa att bota min rädsla? Det finns ju massa olika metoder. En av dem går ut på att man sakta vänjer sig vid sin fobi, genom att först titta på en bild av en spindel, sedan titta på den i en burk och sista steget är att ha den i handen! Detta ska naturligtvis ske hos någon som är utbildad, men jag började lite smått hemma med att titta på bilder av spindlar på google och det bara kröp över hela kroppen på mig. Men jag stålsatte mig och tillslut lyckades jag faktiskt avbilda min fiende nr 1 -stor husspindel- i mitt skissblock! Nyttig övning, men rädslan är fortfarande lika stark :P 

 

 

 

 

 


specialdesignad ram

Den här makalöst snygga ramen har Kim i Out of Clarity gjort(!) till mig!! TUSEN TACK!! Jag är så sjukt nöjd! Det var precis så här jag föreställde mig tavlan när jag målade den; upphängd i en riktigt fet, blanksvart ram som lyfter ut den från väggen. Den verkligen förstärker känslan av lyx och ger tyngd åt tavlan. Fan så bra det blev!

Nu återstår bara problemet vart jag ska få plats att hänga upp den i min lilla lägenhet... Jag får flytta till större helt enkelt! ;) Men tills dess får den hedersplatsen på mitt skrivbord i vardagsrummet, för den förtjänar verkligen att visas upp! Ramen är nästan ett större konstverk än tavlan ju!

 

 

 


svart regn

Känner mig lite hämmad just nu, både konstnärligt och i livet för övrigt. Många val som måste göras, krav som måste tillgodoses och tid som inte räcker till. Musten har lite gått ur mig och kreativiteten är inte på topp. Men det är bara att kämpa på och hoppas på bättre tider. Nu är i alla fall alla jobbiga kuvert ivägskickade och besluten förseglade, både på gott och ont. Håll tummarna för mig ;)

 
RSS 2.0