inspirerande höst

Idag har det varit riktigt pissväder! Snöblandat regn som blåste från alla håll och letade sig in under paraplyet, hur man än vinklade det. Grått, grått, grått, så långt ögat kunde nå. Det fick mig att tänka tillbaka på hur underbar hösten faktiskt kan vara i början och att man borde uppskatta dom dagarna lite mer. Här är ett par bilder från en höstpromenad ute i Stjärnorp för en månad sen.


På upptäcksfärd i skogen bakom mormor och morfar



Korsvik, där jag brukade bada som liten.




lax lax lax!



Igår slog jag på stort och unnade mig att köpa färsk laxfilé istället för fryst. Det är ju så himla värt med tanke på hur mycket godare det faktiskt blir! Bara att strö på lite citronpeppar och hackad dill och sen in i ugnen på 175 grader ca 25 min.
Smälter i munnen! :)




chokladdekorationer


Dom här fina dekorationerna av choklad är superenkla att göra.
Bara att smälta lite blockchoklad i en plastpåse i micron, klippa ett litet hål i ena hörnet på påsen och "spritsa" ut dem på ett bakplåtspapper. Sedan är det bara att låta dem stelna. Tack vare vårt underbara nordiska klimat, kunde vi ställa ut dem på altanen så stelnade dom på ett kick!
Annars går det lika bra att lägga in dem i frysen en stund :)


Här har jag placerat en av dem uppe på en clementin bara för att visa hur dom kan användas. Jag tänkte ha dem som dekoration på cupcakes eller någon pannacotta eller annan smarrig dessert ;)

 

 

 


finmiddag hemma hos mamma

Kom nyss hem efter en trevlig kväll ute i Ljungsbro. Mamma bjöd på middag och sen såg vi på idol och hade allmänt mysigt :) Alltid lika fint att få komma hem till föräldrarna och bli lite ompysslad!


Till förrätt bjöds det på gammal hederlig räkmacka, dock i lite ny tappning med bröd stekt i olivolja och kräftröra istället för majonäs. Riktigt fräscht och gott!




Varmrätten bestod av rosépepparkyckling i ugn med kokt potatis och melonsallad med pinjenötter.




Mums! :)





chai-mys


Jag är förkyld och då finns inget bättre än att krypa upp i soffan och
dricka en kopp chai-te med massor av honung.

 

 

Har tänt en massa ljus i vardagsrummet också så mysfaktorn är på topp.

Nu är det bara att krypa ner under filten och sätta på någon bra film.

Att vara förkyld behöver inte alltid vara så illa ;)

 

 

 


tjuvstart

Jag smygstartade redan förra helgen med glögg och pepparkakor, och idag kunde jag inte låta bli att ta fram flaskan igen för att värma mig en kopp tillsammans med trevligt sällskap. Det är sån himla mysfaktor med den där lilla minimuggen som luktar jul. Jag längtar tills advent när man får, på riktigt!
Det blir ju första julen i nya lägenheten och jag kan knappt bärga mig tills jag får rota fram adventstjärnorna från källaren och sätta nya ljus i staken. Undrar vad jag ska fylla den med i år? Har haft allt ifrån mossa, enris, nötter, stenar, kulor, polkagrisar och gud vet vad. Funderar faktiskt på om det inte får bli en helt vanlig med bara mossa i år. Less is more sägs det ju... men vi får se ;)




vingar

Jag funderar fortfarande ;)



"Chandelier in black"



Akryl 50x60cm







"Herkules"



Akryl 50x50cm








"Pink Lake"



Akryl 40x40cm

SÅLD!






"Love Pond"



Akryl 2st canvas 40x40

SÅLD!





"Hugo"



Akryl 30x30cm


SÅLD!




"Lotus"

Lotus 40x40cm

Akryl 40x40cm

400kr



RSS 2.0