nya erfarenheter

Idag gjorde jag något jag aldrig trodde att jag skulle våga.
Jag gick ner på stan, köpte ett skissblock och en kulspetspenna och satte mig på en uteservering och ritade - helt själv!
Den senaste tiden har jag känt att jag har kört fast i mitt måleri och inte hittat någon inspiration, så jag tänkte att jag får helt enkelt testa nåt nytt, och det hjälpte faktiskt! Det fanns så mycket att titta på runt omkring och jag njöt av solen i ansiktet och att bara sitta och studera folklivet på stan. Blev dock inte så mycket skissande som jag hade hoppats, men fick många nya intryck och en hel del nya insikter - framför allt om mig själv. Det var länge sedan jag kände mig så stark inombords som jag gjorde idag. Får bli mer sånt. Definitivt. :)


powerwalk och lp-skivor

Idag satte jag på mig lurarna och tog en riktig powerwalk runt ån. Fan vad skönt det var! Rensade huvudet lite också. Passade även på att svänga förbi min kära far och hjälpa honom lite med datorn. Väl där fick jag syn på hans gamla samling med lp-skivor som han hade hämtat upp ur källaren. Vad kul det var att kolla igenom alla fodralen! Det var massa skumma artister jag inte kände igen, men en del guldkorn fanns det allt. Allra roligast var att jag hittade en skiva som mamma hade köpt INNAN hon flyttade ihop med pappa! Det stod hennes namn och sedan telefonnummret hem till mormor och morfar. Det är över 35 år sedan; ger en lite perspektiv på tillvaron på något sätt.
ekologiskt odlat


Egenodlade körsbärstomater - mer närodlat kan det väl knappast bli?
Köpte en liten planta i början av sommaren, mest som ett roligt experiment, men den lilla gynnaren har vuxit så det knakar! Fan vad roligt! Kan knappt bärga mig tills jag får skörda! Hihi känner mig nästan som ett uppspelt barn, men tycker det är så kul att en liten fjutt-planta för 20 kronor kan växa upp och få flera klasar med tomater - i en liten kruka på balkonggolvet dessutom!
Jag kanske har lite gröna fingrar trots allt? :)Doyle in aquarelle

Plockade fram mina gamla akvarellfärger ikväll och här är resultatet:Var riktigt roligt! Jag började med att skissa med blyerts och sedan "färglägga" med akvarell. Körde enbart med svart. Det knepigaste var att hela tiden tänka på att man måste lämna alla vita partier fria, då det inte går att måla över som jag är van vid med akrylen. Men för att inte ha målat med akvarell på över 6 år, så är jag mer än nöjd med resultatet.

Känner mig på mycket bättre humör nu.
Att måla är verkligen terapi för själen.
middag


Idag kavlade jag upp ärmarna och lagade spaghetti och köttfärssås till middag. Det funkar alltid! Tog även i en burk champinjoner för att dryga ut den lite; det blev ett rejält lass som räckte till 4 matlådor också. Fint att ha i frysen när orken tryter i veckorna.

Idag är en riktig depp-söndag annars. Jag var och handlade en tidning och lite smågodis förut, så nu ska jag lägga mig på soffan och smaska choklad och tycka synd om mig själv en stund. Hoppas det känns bättre imorgon. Vill inte känna mig så här eländig på jobbet nu när jag har vikarie och allt.
man bara smälter

Visst är dom helt bedårande!
Jag har varit och kollat på dessa sötnosar idag och var så sjukt nära att tinga en, men sen insåg jag att det nog inte riktigt är läge ändå. Mitt liv är så trassligt just nu så det känns inte helt rätt att ta sig an en liten kisse mitt i röran, hur gärna jag än vill. Men nån gång framöver kommer det nog att flytta in en liten Devon Rex i min lya!


Om du är lika sugen som jag på en Devon, gå in på www.exaduz.se för att spana in bilderna på resten av kullen.

dom har kommit!

...och jag ÄLSKAR dom!Beställde ett par rosa converse på Ebay för 2 veckor sedan och nu har dom äntligen kommit. Var precis så fina som jag hade hoppats på. Billiga var dom också; kostade bara 185kr med frakt! Funderar på att ta hem ett par gröna också :P
Antagligen fake, men vad gör det när dom var så billiga.


 

 

 


RSS 2.0