i blåbärsskogen

 
Har haft en helt fantastisk dag i skogen! Vi hittade ca 3 liter kantareller och när vi stannade till vid en sjö för att grilla korv, passade jag på att plocka med mig en halvliter blåbär hem också. Får se om jag sparar dem till en paj, eller om dom avnjuts ihop med en klick vaniljkesella framför tv:n ikväll ;)
 
 
 
 
 

a sence of direction

Näckrosor i Stångån
 
 
 
 
 

sommarsallad

 
Recept till 4 pers
 
 
Ingredienser:
 
1 påse färdigskuren, blandad sallad
1 pkt körsbärstomater (250g)
1 gul paprika
150g färska sockerärtor
1 burk kräftstjärtar (170g)
ca 100 g skalade räkor
6 kokta ägg
2 msk olivolja
1 tsk fransk senap
1 krm salt
 
 
Lägg den färdigskurna salladen i en stor skål.
Blanda olja, senap och salt (jag använde en "redningsbägare" och skakade ihop det).
Häll dressingen över salladen och blanda runt.
Skär sedan paprika, sockerärtor och körsbärstomater i
lagom stora bitar och lägg dem också i skålen.
Toppa med räkor, kräftsjärtar och de kokta äggen.
Servera gärna med en smarrig baguette ;)
 
 
 
 
 

street art, Linköping

 
 
 
 
 

drömmarnas plats

Tänk att jag har passerat den här muren hundratals gånger utan att egentligen ha reflekterat över den. Visst har jag noterat de små plattorna med text, men endast flyktigt tänkt att det bara var meningslöst kludder och att det vore slöseri med tid att stanna och läsa dem.
Igår var annorlunda. När jag den här gången slängde ett öga på muren var det som om något drog mig tillbaka och höll mig kvar. Min blick fångade ett budskap på en av plattorna och sedan var jag fast. Jag stod säkert och läste i en halvtimme; helt tagen och fascinerad! Vill uppmana alla som inte har lagt märke till den här fantastiska muren att ta sig tid att stanna och läsa. Man blir verkligen berörd av alla tankar, drömmar och förhoppningar som människor har delat med sig av. Här finns både glädje, sorg och reflektioner över världen. Vackert, hoppfyllt, stärkande och skört på samma gång.
Tyvärr hade informationsskylten om verket blekts så pass att det knappt gick att läsa vad det stod, men installationen kallas för "drömmarnas plats" och jag tycker det är upplyftande att även om syftet har bleknat, så finns alla drömmar lika tydligt kvar.
 
Stångån, Hamngatan i Linköping 58°24.727′N 15°37.839′O
hoppas att åtminstone några av drömmarna har slagit in...
 
 
 

till det som är vackert

Idag har jag laddat batterierna hos personer jag tycker om så mycket att det nästan gör ont. Deras öppenhet, generositet och omtanke gör mig alltid lika rörd inombords och jag åker alltid därifrån med ett leende på läpparna och med värme i hjärtat; personer som gör livet värt att leva helt enkelt.
 
Den här helgen har också innehållit många reflektioner över saker och ting i min tillvaro. Jag har alltid varit en grubblare och det har inte direkt blivit bättre med åren. Däremot har jag funnit en helt ny förmåga till självinsikt som jag är riktigt stolt över. Har börjat ta itu med och möta några av mina rädslor och istället för att dra mig undan och fly från problemen, försöker jag nu i små, små steg att konfrontera dem och förhoppningsvis lösa dem i slutändan. Och även om jag misslyckas vissa gånger så kan jag finna styrka i att jag i alla fall har försökt.
 
Tyvärr har mina grubblerier sugit all energi från min kreativa ådra, så det har inte blivit något skapande alls. Hoppas det blir ändring på det för jag tror jag skulle må bra av att ventilera lite känslor från min överbelastade hjärna :)
 
Före detta hallon med citronkesella, hos några av dom bästa.
 
 
 
 

härliga Juni

 
 
 
 
 
 

en tripp till muséet

Det är alltid kul att inspireras av andra konstnärer, och dessa alster fastnade jag extra mycket för. Jag blev dock lite besviken gällande de övriga utställningarna på Östergötlands Länsmuseum; trodde de skulle ha mer att erbjuda. Men de ändrar ju lite titt som tätt, så det kanske blir bättre framöver.
 
 
 
Hans Wigert
 
 
Stina Opitz
 
 
 
 
Här hittade jag inget namn på konstnären, men det skulle kunna stå Erling J nere till höger.
 
 
 
 
 

RSS 2.0