cupcake nr 30
vitlöks- och fetaostfylld kycklingfilé med ugnsrostade rotfrukter och fetaostcreme



Ugnsrostade rotrfukter:
2 morötter
3-4 potatisar
1 palsternacka
1 kålrot
2 sötpotatisar
1 rödlök
5-6 hela vitlöksklyftor med skalet kvar
malen svartpeppar
flingsalt
matolja
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och skär rofrukterna i bitar/klyftor och lägg på en plåt. Jag hade bakplåtspapper i botten så fastnar de inte lika lätt. Vitlöksklyftorna kan du dock låta skalet vara kvar på, för dom är bara där som smaksättning och plockas bort innan servering.
Salta och peppra och ringla över olja. "Gojsa" runt så rotfrukterna täcks jämt av oljan.
In i ugnen i ca 45 minuter, men ta ut och rör om då och då.
Fetaostcreme:
1 burk lättcremefraiche
fetaost
1-2 vitlöksklyftor
Smula ner fetaosten (jag brukar ta en gaffel) i en skål med cremefraiche. Jag har inget recept, utan brukar ta "på känn". Man får smaka av när det känns lagom med fetaost. Pressa ner vitlöken och smaka av med lite salt.
Fyllda kycklingfiléer:
4 kycklingfiléer
1 burk cantadouost i valfri smak (vi tog vanlig vitlök)
fetaost i tärningar
någon neutral marinad till grillningen
salt, peppar och dragon
Marinera och krydda kycklingfiléerna någon timme innan. Lägg dem på grillen och grilla dem tills de är nästan klara. Ta av och skär ett snitt längsmed hela filén. Fyll snittet med cantadouost och några fetaosttärningar. Slå sedan in varje filé i folie, som ett litet paket, och grilla ytterligare ca 5-10min tills de är klara.
Servera med ugnsrostade rotfrukter, fetaostcreme och en fräsch sallad.
3-4 potatisar
1 palsternacka
1 kålrot
2 sötpotatisar
1 rödlök
5-6 hela vitlöksklyftor med skalet kvar
malen svartpeppar
flingsalt
matolja
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och skär rofrukterna i bitar/klyftor och lägg på en plåt. Jag hade bakplåtspapper i botten så fastnar de inte lika lätt. Vitlöksklyftorna kan du dock låta skalet vara kvar på, för dom är bara där som smaksättning och plockas bort innan servering.
Salta och peppra och ringla över olja. "Gojsa" runt så rotfrukterna täcks jämt av oljan.
In i ugnen i ca 45 minuter, men ta ut och rör om då och då.
Fetaostcreme:
1 burk lättcremefraiche
fetaost
1-2 vitlöksklyftor
Smula ner fetaosten (jag brukar ta en gaffel) i en skål med cremefraiche. Jag har inget recept, utan brukar ta "på känn". Man får smaka av när det känns lagom med fetaost. Pressa ner vitlöken och smaka av med lite salt.
Fyllda kycklingfiléer:
4 kycklingfiléer
1 burk cantadouost i valfri smak (vi tog vanlig vitlök)
fetaost i tärningar
någon neutral marinad till grillningen
salt, peppar och dragon
Marinera och krydda kycklingfiléerna någon timme innan. Lägg dem på grillen och grilla dem tills de är nästan klara. Ta av och skär ett snitt längsmed hela filén. Fyll snittet med cantadouost och några fetaosttärningar. Slå sedan in varje filé i folie, som ett litet paket, och grilla ytterligare ca 5-10min tills de är klara.
Servera med ugnsrostade rotfrukter, fetaostcreme och en fräsch sallad.
"cupcake nr 29"

akryl 20x20cm
SÅLD!
strawberry dream
"cupcake nr 29"
Akryl 2012
"cupcake nr 28"

demonkatt
5-minuters skiss i blyerts


Det är inte kul att mötas av den här varelsen halv sju på morgonen kan jag tala om! Jag älskar katter, men denna skrämde fan vettet ur mig! Satt tryckt intill husväggen till ett av våra ställen vi jobbar på och bara flög fram när vi kom fridfullt gående. Lät skitkonstigt gjorde den också! Jamade liksom inte som vanliga katter utan gav ifrån sig en serie ljud som närmast kan liknas vid hesa barnskrik(!) Jag vaknade i alla fall till ordentligt den morgonen!
sega hallonrutor

Svängde ihop dom här små godbitarna och hoppas på fikabesök nu framåt kvällen :)
Sega hallonrutor
ca 24 st
Ingredienser:
200g smör
4 ägg
5 dl socker
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 påse mandelspån (50g)
2-3dl färska eller frysta hallon (ca 150g)
Gör så här:
Smält smöret i en ganska stor kastrull (som smeten sedan blandas i).
Låt smöret svalna något och rör sedan i socker, ägg, vetemjöl och vaniljsocker.
Bred ut smeten på en bakpappersklädd långpanna.
Strö över hallon och mandelspån. Grädda i 175 grader i 30-35min.
Låt kallna under bakduk och skär sedan kakan i rutor; ca 4x6cm.

ca 24 st
Ingredienser:
200g smör
4 ägg
5 dl socker
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 påse mandelspån (50g)
2-3dl färska eller frysta hallon (ca 150g)
Gör så här:
Smält smöret i en ganska stor kastrull (som smeten sedan blandas i).
Låt smöret svalna något och rör sedan i socker, ägg, vetemjöl och vaniljsocker.
Bred ut smeten på en bakpappersklädd långpanna.
Strö över hallon och mandelspån. Grädda i 175 grader i 30-35min.
Låt kallna under bakduk och skär sedan kakan i rutor; ca 4x6cm.


tankemaskar

Bjuder på en äldre, ganska personlig bild. Jag målar ofta för att "få ur" mig saker. Det är ett väldigt bra sätt att uttrycka sina tankar och känslor på, åtminstone för sig själv. En bild säger mer än tusen ord som man brukar säga... Jag behåller dem oftast för mig själv eller kastar dem, för när jag väl har ritat eller målat klart så har de liksom fyllt sitt syfte. Men ibland ändrar jag mig och vill dela med mig. Kanske kan det hjälpa någon annan som också brottas med sina inre demoner att känna att han eller hon inte är ensam och ge inspiration till att uttrycka sina tankar i bild, ord, skrift, foto, musik eller på annat sätt. Alla behöver ventilera lite ibland. Du behöver inte visa det för någon om du inte vill. Det viktigaste är att du gör det för DIN skull.
vintergranar
Nyårsmeny 2011
kräftsoppa
helstekt ryggbiff, potatisgratäng med lök och äpple, rödvinssås och lite grönt
creme brulee
GOTT NYTT ÅR!
kräftsoppa recept
Kräftsoppa
4 port
Ingredienser:
3 morötter
3 msk mjöl
2 msk margarin
1 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar
svartpeppar
400g kräftost
2 dl crème fraiche
1 knippe dill
kräftstjärtar
4 port
Ingredienser:
3 morötter
3 msk mjöl
2 msk margarin
1 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar
svartpeppar
400g kräftost
2 dl crème fraiche
1 knippe dill
kräftstjärtar
Gör så här:
Skala morötterna och riv dem grovt. Fräs dem tillsammans med mjölet och smöret i en stekpanna.
Koka upp vattnet i en kastrull och lägg i buljongtärningarna och svartpeppar. Tillsätt de frästa morötterna och låt koka ca 20 min.
Hacka dillen och blanda ner i soppan med kräftosten och crème fraichen. Låt koka ihop några minuter under omrörning. Rör i kräftstjärtarna och koka nån minut, så de blir varma. Toppa med ett par dillkvistar innan servering.