Knäckis från Ljungsbro
Här kommer receptet för er som vill testa:
Cederknäcke
2 dl maizena majsstärkelse
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrö
1dl pumpakärnor
1½ dl krossat linfrö
ca 1 tsk salt
½ dl rapsolja
2½ dl kokande vatten
flingsalt
Blanda torrvarorna. Häll i oljan och vattnet. Rör om.
Bred ut smeten tunt på bakplåtspapper och strö över flingsalt.
Grädda i ungnen i 150 grader 1 timme.

Smeten utbredd på plåten. Detta är dock bara en halv sats!
Nygräddat!
Bara att bryta upp och servera.
Kommentarer
Postat av: Mamma
Tack för sällskapet på kanalbanken. Tur att vi gick så långt att vi kunde unna oss lite extra knäckebröd! Vad energisk du är som testade direkt att baka brödet. Ha en trevlig helg!
Postat av: Elina
Tack själv! Tycker vi var jätte duktiga som gick så långt.
Jo men det var ju så himla enkelt att göra och blev knappt ingen disk heller :) Detta var ett vinnande recept! Ha en trevlig helg du med! Kramar
Postat av: Johanna
Åh vad roligt!! Mamma bakade något liknande när jag var hemma sist! Det är ju supergott och är perfekt till snacks!
Trackback