saffransbullar med kokos och muscovadosocker
Jag gjorde en sats till första advent och det är inte många kvar nu ;)

Saffransbullar med kokos och muscovadosocker
ca 40 st
Ingredienser:
50 g jäst för söta degar
100 g smör eller margarin
5 dl mjölk
1 dl strösocker
0,5 dl vit sirap
0,5 g saffran (en påse)
2 krm salt
12-13 dl vetemjöl
Fyllning:
100 g smör eller margarin
1,5 dl kokosflingor
1 dl ljust muscovadosocker
Pensling:
Ägg
Garnering:
Florsocker
Gör så här:
Smula jästen i en skål. Smält matfettet i en kastrull på spisen. Tillsätt mjölken och värm till ca 35 grader. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen löst sig.
Tillsätt socker, sirap, saffran och salt. Arbeta in vetemjöl tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 20-30 minuter.
Blanda samman ingredienserna till fyllningen.
Ställ ut bullformar på plåtar. Skeda upp degen i formarna.
Pensla med uppvispat ägg.
Gör ett hål i varje bulle med ett finger och klicka fyllningen i hålen.
Låt jäsa ca 20 minuter på dragfri plats. Grädda mitt i ugnen i 250 grader ca 8 minuter.
Låt svalna på galler. Pudra över lite florsocker innan servering.