"RollerGirl"
Akryl 50x60
SÅLD!
söndagsfika
Känns dock som jag inte har gjort annat än åkt runt och fikat och glufsat hela dagen, men det får man unna sig ibland ;)
Mazarinkaka med hallonglasyr
12-16 bitar
Ingredienser
175 g Arla smör
75 g mandelmassa
1 ägg
8 droppar bittermandelarom
1 1/2 dl Arla Ko mjölk
2 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
Hallonglasyr:
1 dl florsocker
1/2 dl hallonsylt
Garnering:
färska eller frysta hallon
Gör så här
Sätt ugnen på 150°. Smält smöret. Riv mandelmassan. Vispa ihop ägg, bittermandelarom och mjölk i en skål. Tillsätt mandelmassa, socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver under omrörning. Rör ner smöret. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 30–40 min. Låt kakan svalna något. Rör ihop florsocker och hallonsylt och bred det över kakan. Garnera med hallon. Tips! Har du sötmandel men inte mandelmassa? Mal 1/2 dl sötmandel i mandelkvarn och blanda det med 1/2 dl strösocker.
Semester 2011
Har två veckor till, och jag hoppas att de kommer bli lika underbara.
Fan vad det här gör gott för kropp och själ!
En till klassiker: glass i stora lass på Smultronstället i Söderköping. Mums!
För att smälta glassen lite klättrade vi upp på Ramunderberget efteråt.
Stigen ner strålade samman med kanalbanken och grönskan var slående vacker!
Kvällsmat för två i trädgården. Varma mackor med kantarellstuvning (får tacka mamma så mycket för kantarellerna) och rosévin = livsnjutning på hög nivå!
Jag är riktigt glad för att det finns en så härlig trädgård i anslutning till hyreshuset.
Inte särskilt vanligt, speciellt inte så centralt. Här har vi spenderat många trevliga kvällar och jag hoppas att det blir minst lika många till :)