söndagsfika
Känns dock som jag inte har gjort annat än åkt runt och fikat och glufsat hela dagen, men det får man unna sig ibland ;)
Mazarinkaka med hallonglasyr
12-16 bitar
Ingredienser
175 g Arla smör
75 g mandelmassa
1 ägg
8 droppar bittermandelarom
1 1/2 dl Arla Ko mjölk
2 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
Hallonglasyr:
1 dl florsocker
1/2 dl hallonsylt
Garnering:
färska eller frysta hallon
Gör så här
Sätt ugnen på 150°. Smält smöret. Riv mandelmassan. Vispa ihop ägg, bittermandelarom och mjölk i en skål. Tillsätt mandelmassa, socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver under omrörning. Rör ner smöret. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 30–40 min. Låt kakan svalna något. Rör ihop florsocker och hallonsylt och bred det över kakan. Garnera med hallon. Tips! Har du sötmandel men inte mandelmassa? Mal 1/2 dl sötmandel i mandelkvarn och blanda det med 1/2 dl strösocker.