vitlöks- och fetaostfylld kycklingfilé med ugnsrostade rotfrukter och fetaostcreme








Ugnsrostade rotrfukter:
2 morötter
3-4 potatisar
1 palsternacka
1 kålrot
2 sötpotatisar
1 rödlök
5-6 hela vitlöksklyftor med skalet kvar
malen svartpeppar
flingsalt
matolja

Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och skär rofrukterna i bitar/klyftor och lägg på en plåt. Jag hade bakplåtspapper i botten så fastnar de inte lika lätt. Vitlöksklyftorna kan du dock låta skalet vara kvar på, för dom är bara där som smaksättning och plockas bort innan servering.
Salta och peppra och ringla över olja. "Gojsa" runt så rotfrukterna täcks jämt av oljan.
In i ugnen i ca 45 minuter, men ta ut och rör om då och då.



Fetaostcreme:
1 burk lättcremefraiche
fetaost
1-2 vitlöksklyftor

Smula ner fetaosten (jag brukar ta en gaffel) i en skål med cremefraiche. Jag har inget recept, utan brukar ta "på känn". Man får smaka av när det känns lagom med fetaost. Pressa ner vitlöken och smaka av med lite salt.




Fyllda kycklingfiléer:

4 kycklingfiléer
1 burk cantadouost i valfri smak (vi tog vanlig vitlök)
fetaost i tärningar
någon neutral marinad till grillningen
salt, peppar och dragon

Marinera och krydda kycklingfiléerna någon timme innan. Lägg dem på grillen och grilla dem tills de är nästan klara. Ta av och skär ett snitt längsmed hela filén. Fyll snittet med cantadouost och några fetaosttärningar. Slå sedan in varje filé i folie, som ett litet paket, och grilla ytterligare ca 5-10min tills de är klara.
Servera med ugnsrostade rotfrukter, fetaostcreme och en fräsch sallad.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0