Hurtbulle


Det här brödet är riktigt saftigt och gott, trots att det är ganska mörkt. Löjligt enkelt att baka också - det är näst intill omöjligt att misslyckas med! ;) Ingen seg jäsning att vänta på och ingen knådning av degen. Bara att röra ihop alla ingredienserna, klicka i en form och sen sköter det sig själv i ugnen. Rekommenderas varmt!


Recept från mormor:

Hurtbulle

Ingredienser

2 dl fiberhavregryn (går lika bra med vanliga)

5 dl vetemjöl

1 dl krossade linfrön

1 dl russin

1 dl grovhackade hasselnötter

2 tsk bikarbonat

1 tsk salt

4 dl mild yoghurt naturell 3%

½ dl flytande honung

½ dl lingonsylt

 

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda alla torra ingredienser.

Rör i yoghurt, honung och sylt.

Klicka ner smeten i en smord avlång form, 1½ liter.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme.

Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0